Aplikátory etikiet s dotlačou

O základnom rozdelení aplikátorov etikiet ste sa už mohli dočítať v našom predchádzajúcom článku. Tentokrát sa detailnejšie pozrieme na jeden z uvedených druhov, a to na aplikátory etikiet s dotlačou.

Čo sú aplikátory etikiet s online dotlačou?

Online dotlač umožňuje aplikátorom etikiet vytvárať etikety s dátami v reálnom čase, čo je ideálne pre dynamické výrobné prostredie. Dáta môžu pochádzať priamo z výrobnej linky, váhy alebo systému kamerovej kontroly. Sú tak prispôsobené špecifikáciám daného produktu.

Na dosiahnutie tohto výsledku je nutná integrácia externého tlačového modulu s aplikátorom etikiet. To môže viesť k nutnosti kombinovať technológie od rôznych výrobcov, ako je termotransferový modul od jednej spoločnosti a aplikátor od druhej. Tento prístup však môže priniesť komplikácie v koordinácii a údržbe.

Integrovaný systém od firmy CAB

Nemecký výrobca CAB, ktorého produkty nájdete v našej ponuke, tento problém eliminuje tým, že poskytuje integrovaný systém, ktorý je navrhnutý tak, aby bezproblémovo spolupracoval a zjednodušil celý proces. Týmto spôsobom znižuje potenciálne technické problémy spojené s používaním zariadenia od rôznych výrobcov. Jeho konfekčné riešenie ALL-IN-ONE zaisťuje, aby zariadenia mali bezkonkurenčne najmenšie rozmery na integráciu do rôznych produkčných liniek.

Najpredávanejšie modely CAB

Tlačiarne a aplikátory od firmy CAB, konkrétne modely HERMES Q, patria k tomu najlepšiemu a najsofistikovanejšiemu, čo sa dá aktuálne vo svete aplikátorov s online dotlačou zaobstarať. Hermes Q sa dá veľmi jednoducho konfigurovať a dá sa k nemu pripojiť viac ako dve desiatky rôznych aplikátorov podľa požiadaviek konkrétnej aplikácie. Medzi najpredávanejšie modely patria aplikátory 4014 a 4114, ktoré sú schopné aplikovať etikety do vzdialenosti až 335 mm od päty tlačiarne. Vie sa tiež vysporiadať s aplikáciou až 120 etikiet za minútu. Aplikuje na rôzne vysoké produkty, od rozmeru 4 x 4 mm až po 150 x 300 mm, s aplikáciou stacionárnou aj za pohybu a mnoho ďalšieho.

Tlačiarne Squix pre online dotlač

Súčasťou nášho portfólia sú tiež tlačiarne Squix od firmy CAB. Medzi najpopulárnejšie modely patrí S1000 a S5104, rovnako ako WICON, ktorý je ideálny pre označovanie káblov a vodičov. Tieto aplikátory je možné jednoducho pripojiť k termo-transferovej tlačiarni Squix prostredníctvom jej predného komunikačného rozhrania, čo umožňuje rýchlu transformáciu tlačiarne na aplikátor etikiet. Aj keď ponuka aplikátorov nie je taká široká ako pri modeli Hermes, vynikajú nižšou cenou a flexibilitou použitia. Navyše, aplikátor je možné kedykoľvek odpojiť, a tlačiareň tak opäť využiť pre štandardnú tlač štítkov.

Aplikátory etikiet od spoločnosti Arca

Spoločnosť Arca ponúka širokú škálu aplikátorov etikiet, ktoré umožňujú dotlač. Táto dotlač je obvykle vykonávaná pomocou termo-transferových modulov od vyššie spomínaného výrobcu, firmy CAB, prípadne od výrobcov Zebra, Sato a ďalších. Aj keď pridanie týchto modulov môže mierne zväčšiť rozmery aplikátora, stále sa jedná o riešenie, ktoré je možné efektívne začleniť do výrobných liniek. Arca aplikátory sú navyše kompatibilné s rôznymi typmi tlačových technológií, vrátane inkjetových tlačiarní, termálnych inkjetov a laserov. Môžeme tak ponúknuť riešenie prispôsobené špecifickým potrebám každého zákazníka.