Označovanie produktov pomocou aplikátorov etikiet

Etiketácia produktov je kľúčovým prvkom v každom podniku, ktorý sa zaoberá výrobným a distribučným procesom. Aplikátory etikiet sa stávajú nedoceniteľným nástrojom, ktorý umožňuje výrobcom aplikovať etikety na rôzne typy produktov efektívne a presne.

Poďme sa pozrieť na základné rozdelenie aplikátorov etikiet. Do dvoch hlavných kategórií spadajú aplikátory s dotlačou a aplikátory bez dotlače. Naša spoločnosť ponúka široký výber aplikátorov z oboch týchto základných skupín.

Aplikátory etikiet s dotlačou

Aplikátory etikiet s dotlačou sú vybavené integrovaným tlačovým modulom. Ten umožňuje tlačiť variabilné údaje, ako napríklad sériové čísla, dátum expirácie alebo čiarové kódy, priamo na etikete v okamihu, keď je aplikovaná na produkt.

To poskytuje výrobcom a distribučným spoločnostiam flexibilitu a možnosť ľahko aktualizovať informácie na etiketách bez nutnosti skladovania veľkého množstva predtlačených etikiet s rôznymi údajmi. Aplikácia etikiet s dotlačou je často využívaná v priemyselných odvetviach, ako sú potravinárstvo, farmácia, kozmetika a logistika, kde je dôležité personalizované označovanie produktov v reálnom čase počas ich výroby alebo balenia.

Aplikátory etikiet bez dotlače

Pri aplikácii etikiet bez dotlače sú etikety aplikované na produkty bez súčasného tlačenia variabilných údajov. To znamená, že etikety sú vopred tlačené s konštantnými informáciami, ako sú logá, názvy produktov alebo grafické prvky, a potom sú aplikované na produkty pomocou aplikátorov bez dotlače.

Tento prístup sa často používa v logistike, balení potravín a ďalších odvetviach, kde je dôležitá rýchlosť a presnosť aplikácie etikiet. Tiež v situáciách, kde nie je potrebné často meniť variabilné údaje na etiketách, alebo kde je možné tieto údaje pridať neskôr iným spôsobom, ako je ručná nálepka alebo ďalšie automatizované procesy po aplikácii etikiet.

Paletová aplikácia etikiet

Počas paletovej aplikácie sú etikety aplikované na palety alebo tovar na paletách. Tento proces je dôležitý najmä v logistických a distribučných centrách, kde je potrebné správne označiť a identifikovať palety a ich obsah pre správne usporiadanie, sledovanie a manipuláciu počas skladovania a prepravy.

Aplikácia je vykonávaná paletovými aplikátormi etikiet, čo sú zariadenia navrhnuté špeciálne pre túto úlohu a sú schopné aplikovať etikety na palety rôznymi spôsobmi, ako sú aplikácie z jednej strany, z viacerých strán alebo dokonca počas pohybu palety. Tento proces umožňuje rýchle a efektívne označovanie paliet s minimálnym zásahom ľudskej práce.

Vysokorýchlostné aplikátory etikiet

Pre tých, ktorí potrebujú ešte rýchlejšie riešenie, ponúkame aplikátory schopné vysokorýchlostnej aplikácie etikiet v rýchlostiach okolo 120 m/min. Táto technológia je vhodná pre priemyselné aplikácie, kde je dôležitá maximálna efektivita a minimalizácia času stráveného označovaním produktov.